Adjon az isten

 

 

AKIK VELÜNK VANNAK II

Adjon az Isten!  

Varanyi Sándor

Varanyi Sándor 1967-ben született Debrecenben. Két különélő gyermek édesapja, általános iskolai tanulmányait részben vidéken, részben a vénkerti általános iskolában, míg a középiskolai tanulmányait a Baross Gábor szakképző intézetben végezte. 1990-től különböző vállalkozási területeken tevékenykedett a gépjárműalkatrész és kenőanyag-kereskedelem továbbá ingatlanforgalmazást követően, ma leginkább fémipari tevékenységet folytat családi vállalkozásukban. A politikai eseményeket a lengyel „válságtól” kezdve figyelemmel követte de politikai pályafutása a 2006 őszi események után és hatására vett lendületet. Az EP és az országgyűlési megmérettetésben kampányfőnökként segítette a Jobbik munkáját, jelenleg a debreceni szervezet alelnöke, a megyei kríziskezelő bizottság és a megyei választmány tagja.

Adjon az Isten!  

Kőszeghy Csanád Ábel

Kőszeghy Csanád Ábel 1977-ben született Debrecenben. A Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végezte főiskolai tanulmányait, majd a győri Széchenyi István Egyetemen okleveles településmérnöki diplomát szerzett. Településmérnöki diplomamunkáját az ökoszociális lakásépítésen és munkahelyteremtésen alapuló vidékfejlesztésről írta, szakmai tudásával a magyar vidék fejlődését kívánja szolgálni.

Jelenleg építészeti családi vállalkozásukat vezeti, így közvetlenül tapasztalja az EU-s pályázati források korrupt elosztását. Gyermekkora óta foglalkoztatja hazájának sorsa, 2003-tól szimpatizál a Jobbikkal, 2004-ben egyik alapítója volt és jelenleg elnöke az új erő debreceni szervezetének.

 

Adjon az Isten!  

 

Ágoston Tibor

1965-ben, tízgyermekes család harmadik gyermekeként született Nyíregyházán. Tanulmányait befejezve, majd akkori munkáját megszakítva 1985-ben vonult be katonának. Ebben az időszakban fedezte fel élete legmeghatározóbb személyét, Jézus Krisztust.

Leszerelését követően a budapesti Wesley János Lelkészképző Főiskola hallgatója lett, de harmadéven tanulmányai megszakítására kényszerült. Budapesten szociális munkásként dolgozott hajléktalanok között, Debrecenbe 1993-ban került. Itt tizenkét éven át a Dorcas Nemzetközi Keresztény Segélyszervezet munkatársaként tevékenykedett.

Ezt követően egy épületgépészettel foglalkozó debreceni kft-nél vállalt munkát, s a Nagyerdei Strandfürdő megbízott vezetője lett. A Homokkerti Református Gyülekezet tagja és presbitere. Feleségével, Krisztinával három közös gyermekük van: Krisztina, Dániel és Zsófia.

2002-ben kérte felvételét a Fidesz-be, majd a Megyei Munkástagozat elnökének választották. A hírhedt őszödi beszédet követő botrány kirobbanása óta azonban a Jobbik eszméiben és cselekedeteiben látja a megoldást az ország morális és egzisztenciális talpra állítását illetően. 2010. nyarán lett hivatalosan a szervezet tagja.

Célja, hogy az egyszerű kisembereket érintő döntések szülessenek ebben a városban. Olyanok, amelyek nem a fejük fölött születnek, hanem értük és velük együtt, de ugyanakkor kiemelten fontos területnek tartja Debrecen cívisváros jellegét megőrizni és annak éltető gyökereit megóvni.

Munkáját meghatározza: a Megmaradni, Gyarapodni, Visszaszerezni háromság.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

1979. augusztus 12-én született a Szabolcs megyei Kemecsén. Református vallású, szülei pedagógusok, édesapja nyugdíjas, édesanyja jelenleg egy debreceni általános iskolában igazgatóhelyettes, nyugdíj előtt áll.

Ötéves korától él Debrecenben. Nős, négy gyermek édesapja. 2004-ben született meg az első kisfia, őt 2006-ban egy kislány, 2009-ben és 2010-ben pedig újabb fiúgyermekek követték.

Alapfokú tanulmányait Debrecenben végezte, a Bocskai István Általános Iskolában. Majd a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Középiskolába nyert felvételt, ahol 1997-ben érettségizett. Ugyanitt szakmát is tanult, az elektronikai műszerész vizsgát tette le. 1998-2000-ben vállalkozási ügyintézői tanfolyamot végzett el és alapfokú angol nyelvvizsgát is szerzett a tanfolyam keretein belül. Ezután 2002-ben felvételt nyert a Debreceni Egyetem történelem szakára, majd 2004-ben a politológia szakra is. A munkahelyi, családi és mozgalmi elfoglaltsága miatt több félévet kihagyott, így még diploma előtt áll, az államvizsgáját 2011 tavaszára tervezi. Az utóbbi években egy családi vállalkozásban dolgozott üzletvezetőként.

A politikával a '90-es évek közepén kezdett foglalkozni, MIÉP-szimpatizáns volt. Majd miután csalódott a pártban, 2004 nyarán barátaival megalakította a Jobbik Debreceni Alapszervezetét, melynek kezdettől fogva az elnöke. A 2006-os önkormányzati választáson a KDNP-Jobbik helyi választási szövetség színeiben indult a debreceni 28-as választókerületben, mandátumot nem sikerült szereznie. 2007-ben Vona Gábor felkérésére elvállalta a megyei szervezői feladatot, 2009. év elején a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnökévé választották. A 2009-es EP-választáson mint megyei kampányfőnök tevékenykedett és vezetésével 17,1 %-os eredménnyel a második lett a Jobbik a megyében. A Magyar Gárda Mozgalom szervezésében aktívan részt vett, a mai napig segíti a megújult mozgalmat. Jelenleg titkára a Szebb Magyar Jövőért Kulturális és Hagyományőrző Alapítványnak és elnökségi tagja a Józsai Turul Egyesületnek. Két újság készítésében is szerepet vállal. A Szebb Jövő című megyei havilap és a józsai, Turul Hangja című helyi lap aktív közreműködője.

A 2010-es országgyűlési választásokon a Hajdú-Bihar megyei 1-es választókerületben a fideszes jelölt mögött második helyen végzett, a Hajdú-Bihar megyei területi lista éléről szerzett mandátumot.

  VONA GÁBOR ECHO-TVÉBEN 2011.07 .05

                    VONA GÁBOR AZ ÁLLAM ADOSSÁGRÓL

Vona Gábor: Belső Trianon - 2011.06.06. + Navracsics Tibor válasza