Adjon az isten

 

 

AKIK VELÜNK VANNAK

 

 

Rubi Gergely

1979. július 17-én született Szikszón. Feleségével Hajdúhadházon él. Miskolcon, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola élelmiszer és vegyiáru kereskedő szakán végzett 1997-ben. A média világában 1998-tól kezdte meg munkáját. Az encsi Művelődési Házban és Városi Televízióban dolgozott technikusként és operatőrként. 2001-től 2003-ig a Kölcsey Televíziónál, majd 2003-tól 2005-ig a Nyíregyházi Városi Televíziónál mint operatőr és rendező tevékenykedett. 2006 és 2010 között Hajdú-Bihar megyében saját filmjei gyártása mellett tudósított és operatőrködött helyi és országos televízióknak (Alföld Televízió, TV2, Debreceni Városi Televízió, MTV).

2007-ben csatlakozott a Jobbikhoz, s elkezdte építeni Hajdú-Bihar megye 4-es számú választókerületében a mozgalom alapszervezeteit. Elsőként Hajdúhadházon sikerült megalapítani, melynek elnöke lett. Több, azóta is jól működő szervezet alakult a közreműködésével. A sikeres európai parlamenti választások idején a 4-es számú körzet kampányfőnöke volt. 2009 nyarán a Megyei Választmány alelnöknek választotta, majd ez év végén a körzetében található szervezetek többsége az országgyűlési választásokra képviselőjelöltnek jelölte.

A 2010. évi országgyűlési választásokon Hajdú-Bihar megyei listás második helyéről mandátumot szerzett.

Politikusok

Kulcsár Gábor

Jelöltség 2010-ben:
Hajdú-Bihar 03. OEVK - Központja: Debrecen
Weblap
Pártjáról
Politikai életrajz

Kulcsár Gábor a Jobbik megalakulásától kezdve szimpatizált az új erővel, 2004-ben a debreceni szervezet egyik alapítója lett, azóta pedig alelnöke. 2007-ben képviselőjelöltként indult az időközi választásokon, ahol már akkor több parlamenti pártot megelőzve a harmadik legtöbb szavazatot kapta. Még abban az évben az elsőként avatott ötvenhat gárdista soraiban tett esküt a nemzet szolgálatára a Szent Korona előtt, s egyúttal a Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei kapitánya, valamint a Jobbik megyei alelnöke lett. Fontosnak tartja a multinacionális érdekekkel szemben a tisztességes munkából élni kívánó magyar emberek képviseletét, a nemzettudat megerősítését és a közbiztonság javítását a csendőrség felállításával.

 

Vona Gábor

[bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
 
Vona Gábor
Vona Gabor.jpg
Született Gyöngyös
1978. augusztus 20. (32 éves)
Nemzetisége magyar
Foglalkozása politikus,
országgyűlési képviselő,
a Jobbik elnöke
Vona Gábor hivatalos oldala

Vona Gábor (szül. Zázrivecz Gábor, Gyöngyös, 1978. augusztus 20.) politikus, országgyűlési képviselő. A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenlegi elnöke és a 2010-es országgyűlési választáson a párt miniszterelnök-jelöltje volt. 2010-től a Jobbik parlamenti frakcióvezetője, 2007–2009 között a Magyar Gárda Egyesület elnöke. Képesítését tekintve történelemtanár.

Tartalomjegyzék

[elrejtés]

Élete [szerkesztés]

Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származik, ennek tulajdonítja a föld szeretetét és antikommunista elveit. Édesapja húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen. Másik meghatározó családi élménye apai nagyapja (szintén Vona Gábor) halála volt, aki Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni tordai harcok során. Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette a felesége gyermekét (Vona Gábor apját), emiatt lett születése után ő maga is Zázrivecz. 1978. augusztus 20-án jött világra a Heves megyei Gyöngyösön. Apja eredeti nevét Vona csak egyetemista korában vette fel, valamikor 2000 után. Az érettségit még Zázrivecz néven szerezte, de amint nagykorú lett – a család támogatása mellett visszavette a vér szerinti nevét hősi halált halt nagyapja emlékére.[1]

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, történelem szakon végzett, három évig pszichológiát is hallgatott, de csak nagyon rövid ideig dolgozott a tanári pályán. Feleségével Óbudán élnek és nevelik első gyermeküket, Benedeket.

Az egyetem elvégzése után a Piarista Gimnázium alkalmazottja volt, majd 2004-ben elkezdett dolgozni egy nemzetközi nyelviskolánál mint oktatásszervező. 2006-ban egy biztonságtechnikai, majd 2008-tól egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozott értékesítői feladatkörben.

Angolul középfokon, olaszul társalgási szinten beszél.

 

Politikai pályafutása [szerkesztés]

Az egyetemi tanulmányai alatt részt vett az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnökségének munkájában, elnöke volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyetemi alapszervezetének, 2002 után pedig Orbán Viktor meghívására tagja lett a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek, amelyből 2003-ban saját elhatározásából kilépett. Közéleti tevékenysége legmeghatározóbb pillanata az volt, amikor részt vett a Jobboldali Ifjúsági Közösség 1999-es megalapításában. Az ifjúsági szervezetből párttá alakult Jobbik alakuló kongresszusán, 2003 őszén a párt egyik alelnökévé, a 2006. novemberi tisztújításon pedig elnökké választották. 2007 nyarán alapító tagja és első elnöke lett a Magyar Gárda Egyesület nevű, a Jobbikhoz köthető szervezetnek.

Vezetése alatt a párt gyorsan erősödött, így a 2008-ban alig 1-2%-on álló Jobbik a 2009-es európai parlamenti választáson már a 3. legnagyobb erő lett megelőzve két akkori parlamenti pártot is, majd a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokon a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként indult,[2] és pártja a szavazatok 16,67%-át szerezte meg,[3] tovább javítva a 2009-es eredményeket. A Jobbik parlamentbe kerülését követően annak frakcióvezetői tisztségét is elvállalta. Pártja Heves megyei listáról sikerült bejutnia az Országgyűlésbe.

Az Országgyűlésben 2010-től három bizottságnak a tagja, a Mezőgazdasági bizottságban, a Szőlészeti és borászati albizottságban, valamint a Megújuló energiával foglalkozó albizottságban foglal helyet.

Rendpártiság, nemzeti radikalizmus és a határon túli magyarság állampolgári jogának megadása jellemzi politikáját.

Vállalkozásai [szerkesztés]

Szegedi Csanáddal közösen jegyzik a Magyar Hírek Kft-t, mely a Barikád hetilap kiadója.

Források [szerkesztés]

Külső hivatkozások [szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Vona Gábor témájú médiaállományokat.
Wikiquote-logo.svg
A magyar Wikidézetben további idézetek találhatóak
Vona Gábor témában.